Academic Activities

Academic Activities (AA) on nimensä mukaisesti ELSA Helsingin akateemisiin aktiviteetteihin keskittyvä osa-alue. Tiimin keskeisin tehtävä on järjestää opiskelijoille monipuolista, osallistavaa ja akateemista ohjelmaa. Näitä kyseisiä akateemisia aktiviteetteja ovat muun muassa Lawyers @ Work -excut, oikeustapaus- ja neuvottelukilpailut sekä Legal English ja Career Reflections.

Toimintaa järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi Helsingissä ja Vaasassa, koska ELSA Helsingin jäseneksi voi liittyä opiskelijat Helsingin yliopistosta niin Helsingin kuin Vaasankin kampukselta sekä lisäksi opiskelijat Tallinnan yliopiston Helsingin kampukselta.

AA-tiimissä työskentely vaatii aikaa ja yhdistykselle omistautumista, mutta se on erittäin antoisaa ja arvokasta. Erilaisten tapahtumien järjestäminen mahdollistaa verkostoitumisen niin kansainvälisesti kuin kansallisestikin.


Tapahtumat Helsingissä

Lawyers @ Work -excursiot

ELSAn järjestämät excursiot eli yritysvierailut tunnistaa helposti, koska ne kulkevat aina nimellä Lawyers @ Work, eli tuttavallisemmin L@W. Excursiot ovat opintovierailuja yrityksiin ja instituutioihin, ja niiden tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat mahdollisiin tuleviin työnantajiin. Excuilla kerrotaan usein yrityksen toiminnan lisäksi myös tulevista työharjoittelumahdollisuuksista. Vierailut päätetään usein epävirallisempaan tilaisuuteen, jossa on mahdollisuus keskustella yritysten edustajien kanssa kahden sekä kysyä mahdollisista askarruttavista asioista.

L@W -excuja on järjestetty muun muassa oikeusinstansseihin (kuten korkeimpaan oikeuteen), ministeriöihin, asianajotoimistoihin, lentotulliin, Microsoftille ja perustuslakivaliokuntaan.

Onko sinulla excuideoita? Voit lähettää ne meille osoitteeseen academicactivities@elsa-helsinki.fi.

Neuvottelukilpailu

ELSA Helsingin Neuvottelukilpailu on Suomessa ensimmäistä kertaa keväällä 2017 järjestetty ELSA Internationalin standardien mukainen neuvottelukilpailu. Kilpailussa simuloidaan juridista neuvottelutilannetta, jossa osapuolet edustavat päämiehiään ja täten pyrkivät saavuttamaan tälle suotuisimman neuvottelutuloksen.

Kilpailu on erinomainen tilaisuus päästä harjoittelemaan työelämässä tärkeitä käytännöntaitoja ja tuomaristossa istuukin kokeneet neuvottelijat, jotka antavat erittäin hyödyllisiä vinkkejä tulevaisuuteen.

Kilpailuun haetaan useampi kahdenhengen joukkue ennen joulua. Itse kilpailu käydään kuitenkin vasta helmikuun alussa, kun kilpailijat ovat saaneet perehdytyksen kyseisen vuoden aiheeseen workshopien muodossa.

Vuoden 2017 Neuvottelukilpailun tunnelmiin voit käydä tutustumassa kuvagalleriassamme!

Kiinnostaako ELSA Helsingin Neuvottelukilpailu? Ole yhteydessä ELSA Helsingin AA-vastaavaan academicactivities@elsa-helsinki.fi.

Legal English

ELSA Helsingin ja Hannes Snellmanin kanssa yhteistyössä järjestettävä Legal English on oikeudellisen englanninkielentaitoihin keskittyvä tapahtuma. Tapahtuman aikana käymme läpi oikeudellisessa materiaalissa usein esille tulevia kielivirheitä sekä ratkaisuehdotuksia. Kehitämme opiskelijoiden oikeudellista englanninkielentaitoa käytännönläheisesti pienessä ryhmässä ammattitaitoisten kieli- ja juridiikanosaajien avustuksella.

Legal Englishin ajankohta vaihtelee vuosittain.

Career Reflections

Career Reflections on loppuvaiheen opiskelijoille suunnattu mentorointi, joka järjestetään yhteistyössä Hannes Snellmanin kanssa. Kokonaisuus koostuu kahdesta tapaamisesta, joiden aikana osallistujien CV:t käydään läpi ja heillä on mahdollisuus tutustua eri uramahdollisuuksiin minimessuilla. Tapahtuman aikana on joinakin vuosina järjestetty myös haastattelusimulaatio.

Career Reflectionsin ajankohta vaihtelee vuosittain.


Tapahtumat Suomessa

ELSA Finlandin esseekilpailu ja oikeustapauskilpailut

Paikallistoiminnan lisäksi tarjolla on myös akateemista toimintaa kansallisella tasolla. Kansallisesta toiminnasta vastaa ELSA Finland ja siihen osallistuu ELSAn paikallisryhmät Turusta, Rovaniemeltä ja Joensuusta.

ELSA Finlandin AA-toiminnan ydintapahtumat ovat Boreniuksen kanssa yhteistyössä järjestettävä esseekilpailu sekä Krogeruksen kanssa yhteistyössä järjestettävä suomenkielinen oikeustapauskilpailu.

Lisätietoja kilpailusta löydät täältä:

KANSALLINEN ESSEEKILPAILU – http://elsafinland.fi/esseekilpailu/

KANSALLINEN OIKEUSTAPAUSKILPAILU – http://elsafinland.fi/oikeustapauskilpailu/


Tapahtumat Euroopassa

ELSA Moot Court Competition & European Human Rights Moot Court Competition

ELSA Moot Court Competition (EMC2) ja European Human Rights Moot Court Competition (EHRMCC) ovat kansainvälisesti erittäin arvostettuja oikeustapauskilpailuja. Kilpailut järjestetään yhteistyössä WTO:n ja Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen kanssa. Finaalit käydäänkin siksi Genevessä WTO:n päämajassa ja Strasbourgissa Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimessa! Molempien pääpalkintona on harjoittelupaikat kyseisissä instansseissa.

ELSA Helsinki hakee joka syksy kahta tiimiä, jotka edustavat omaa yliopistoaan (HY tai TLU) kyseisissä kilpailuissa. Hallituksen AA-vastaava neuvottelee Helsingin yliopistolta myönnettävät opintopisteet. Tiimeille tarjotaan myös ELSA Helsingin puolesta asiantuntevat mentorit sekä apua apurahahakemusten tekemiseen.

Kiinnostaako EHRMCC tai EMC2? Ole yhteydessä ELSA Helsingin AA-vastaavaan (academicactivities@elsa-helsinki.fi).

Lisätietoja kilpailuista löydät molempien omilta nettisivuilta:

#EHRMCC – https://ehrmcc.elsa.org

#EMC2 – https://emc2.elsa.org

Legal Research Group

ELSAn kansainvälisellä tasolla järjestetään lisäksi kansainvälistä oikeudellista tutkimustyötä. Tutkimustyöhön osallistuvien kunkin ELSAn jäsenmaan kansallinen tutkimusryhmä (LRG-ryhmä) tutkii tiettyä oikeudenalaa tai aihetta oman oikeusjärjestelmänsä näkökulmasta.

Lisätietoja LRG:stä löydät täältä:

ELSA Finland: http://elsafinland.fi/opiskelijalle/legal-research-group/
ELSA International https://legalresearch.elsa.org/about/