Seminars & Conferences

Seminars & Conferences (S&C) on ELSA Helsingin kansainväliseen toimintaan ja ELSA-verkoston eri paikallisryhmien väliseen yhteistyöhön keskittyvä tiimi. S&C:n ydinaluetta ovat ulkomaille suuntautuvat akateemiset opintomatkat, mutta tiimin toimintaan kuuluu myös paljon muuta. Institutional Visit ja Study Visit -matkojen lisäksi tarjoamme jäsenistöllemme vapaapaikkoja ajankohtaisia oikeudellisia aiheita käsitteleviin Lakimiesliiton Koulutuksen seminaareihin (järjestäjänä Alma Talent Pro) sekä avustamme ELSA Finlandin S&C-vastaavaa kansainvälisten delegaatiopaikkojen markkinoinnissa. S&C-tiimissä työskenteleminen on hauskaa, ajoittain haastavaa, mutta aina antoisaa, eikä kansainvälisiltä kokemuksilta ja kontakteilta voi välttyä. S&C:n toiminnassa maailma näyttää toden teolla pieneltä ja jokainen päivä on täynnä uusia ainutkertaisia mahdollisuuksia. Alla on lisätietoa S&C:n ydinprojekteista.

Study Visit -matkat

The Church of the Spilled Blood. Mind.Blow.ing culture experiences on #elsahki #studyvisit to @elsa_spb

A post shared by ELSA Helsinki (@elsahelsinki) on

Study Visit -matkat (SV:t) ovat ulkomaille suuntautuvia opintomatkoja, jotka järjestetään yhteistyössä matkakohteen paikallisen ELSA-tiimin kanssa. Usein SV järjestetään bilateral-tyylillä, jossa molemmat paikallisryhmät vierailevat vuorollaan toistensa kotikaupungeissa. SV-matkojen järjestäminen on kenties antoisinta S&C-tiimin työskentelyssä, koska ne tarjoavat loistavan mahdollisuuden uusien kansainvälisten ystävyyssuhteiden solmimiseen ja osallistujat saavat matkakohteesta paljon enemmän irti, kun siihen tutustutaan paikallisten opiskelijoiden opastamana. Viimeaikaisia matkakohteita ovat muun muassa Amsterdam, Pietari ja Bologna. Jos kansainvälisyys ja uusien kokemuksien metsästys on verissäsi, lähde mukaan seuraavalle ikimuistoiselle SV-matkalle!

Institutional Visit -matkat

ELSA Helsinki Institutional Visitillä Espanjan korkeimmassa oikeudessa #elsahelsinki #institutionalvisit #espanja

A post shared by ELSA Helsinki (@elsahelsinki) on

Institutional Visit -matkat (IV:t) suuntautuvat Euroopan suurkaupunkeihin ja näissä sijaitseviin kansainvälisiin instituutioihin. Vastuu Institutional Visitin järjestelyistä on kokonaisuudessaan ELSA Helsingin S&C-tiimillä ja matkan pääpainona on vierailukohteisiin ja kaupungin kulttuurilliseen antiin tutustuminen, sosiaalista ohjelmaa unohtamatta. Esimerkkejä matkakohteista viimeisen parin vuoden ajalta ovat muun muassa Madrid, Bryssel ja Barcelona.

Kansainväliset delegaatiot

Delegaatiopaikat tarjoavat jäsenillemme mahdollisuuden päästä mukaan seuraamaan suurten kansainvälisten instituutioiden, kuten Euroopan neuvoston ja YK:n toimielinten, istuntoja ja saada arvokasta kokemusta siitä, miten päätöksenteko ja yhteistyö eri maiden välillä toimii käytännössä. Delegaatiopaikat tulevat hakuun muutaman kuukauden välein ja ELSA Helsingin jäsenet saavat tästä tiedon sähköpostitse sekä sosiaalisen mediamme kautta. Yksittäinen delegaatio koostuu 4–5 henkilöstä ja osallistuminen on ilmaista, mutta osallistujat kustantavat itse matkansa sekä majoituksen. ELSA Helsingiltä voi kuitenkin hakea avustusta, jonka maksimimäärä on 20 prosenttia matkakuluista. Delegaatioista voi lukea enemmän ELSA Internationalin sivustolta.

Lakimiesliiton Koulutuksen seminaarit

ELSA Helsinki tarjoaa jäsenistölleen vapaapaikkoja ajankohtaisia oikeudellisia aiheita käsitteleviin Lakimiesliiton Koulutuksen seminaareihin, joiden järjestäjänä on Alma Talent Pro. Vapaapaikkoja on yksi jokaista seminaaria kohden ja valinta hakijoiden välillä tehdään heidän lähettämiensä motivaatiokirjeiden perusteella. Kuulet ensimmäisten joukossa seminaarivapaapaikoistamme, kun liityt sähköpostilistallemme sekä seuraat meitä sosiaalisessa mediassa!