ELSA Helsinki

ELSA Helsinki on maailman suurimman oikeustieteen opiskelijoiden yhdistyksen paikallisjärjestö Helsingissä ja Vaasassa. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Mikä on ELSA?

European Law Students’ Association – ELSA on perustettu vuonna 1982 rautaesiripun varjoon. Perustajat tulivat viidestä eri Euroopan maasta ja he näkivät, että idän ja lännen välillä oli pyrittävä yhteisymmärrykseen ja kauaskantoiseen yhteistyöhön. ELSA on näistä vuosista asti toiminut eurooppalaisen yhtenäisyyden, kansainvälistymisen ja ihmisoikeuksien puolesta puhujana. Nämä arvot siivittävät toimintaamme myös Suomessa.

ELSA edustaa yli 40:ssä kansainvälisessä elimessä kuten Yhdistyneet kansakunnat, Euroopan neuvosto ja WTO, oikeustieteen opiskelijoiden ääntä ja pyrkii sitä kautta edistämään oikeudenmukaisempaa maailmaa. Edelleen tarjoamme jäsenillemme ainutlaatuisia mahdollisuuksia, kuten työharjoitteluohjelmia usealla eri mantereella, kansainvälisiä intensiivikursseja ja oikeustapauskilpailuja.

Tänä päivänä ELSA toimii 45 valtiossa kattaen yli 370 oikeustieteellistä tiedekuntaa yli 50 000 jäsenen voimin. ELSA Helsinki on yksi näistä 370 paikallisryhmästä, jotka pyrkivät edistämään jäsentensä kansainvälistymistä, työelämätaitoja ja akateemista kehitystä. ELSA Helsinki on tehnyt työtä jäsentensä hyväksi jo vuodesta 1991 asti, järjestäen vuosittain yli 40 tapahtumaa yhteistyössä alan merkittävimpien toimijoiden kanssa.

Tutustu aidosti kansainväliseen ELSA-verkostoon ja sen mahdollisuuksiin osoitteessa www.elsa.org!

Miten ELSA toimii?

ELSA jakautuu usealle toiminnan tasolle, jotka yhdessä muodostavat maailman suurimman oikeustieteen opiskelijoiden järjestön. ELSA Internationalin kotipaikka on Alankomaissa ja sen toimisto sijaitsee aivan Brysselin keskustassa Belgiassa. Tuttavallisemmin ELSA-talossa asustaa kansainvälinen hallitus (International Board), joka ohjaa ELSA-verkoston käytännön toimintaa vuoden mittaisella kaudellaan. ELSA:ssa korkeinta päätösvaltaa käyttää neuvosto (the Council), joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa järjestettävään International Council Meetingiin.

Neuvoston ja samalla ELSA Internationalin muodostavat kansallisryhmät (National Groups), kuten ELSA Finland, jossa toimintaa ohjaa vuodeksi valittava kansallinen hallitus. Edelleen kansallisryhmien jäseniä ovat paikallisryhmät (Local Groups) kuten ELSA Helsinki ja joiden toiminnasta vastaavat paikalliset hallitukset. Yksittäiset henkilöt ovat paikallisryhmien jäseniä ja paikallisryhmät ovatkin sinun lähin kontaktisi ELSA:an!

ELSA-aktiivin vuoteen mahtuu lukuisia kansainvälisiä sekä kansallisia tapaamisia, joissa pääsee vaikuttamaan ELSA:n toimintaan ja työskentelemään järjestön hyväksi. ELSA on aatteellinen, poliittisesti sitoutumaton yhdistys ja toimimme täysin vapaaehtoispohjalta. ELSA Helsingin virallinen kieli on suomi, mutta järjestämme tapahtumia myös englanniksi.

Miten pääsen mukaan?

Pyrimme aina mahdollisimman matalan kynnyksen osallistumiseen ja ELSA:n ihmeelliseen maailmaan onkin helpoin hypätä mukaan osallistumalla ELSA Helsingin toimintaan! Tapahtumissa tutustut aktiiveihimme ja heiltä kuulet ensikäden kokemuksia ELSA-toiminnasta. Yhdistykselle valitaan keväisin uusi hallitus ja hallituksen valintaa seuraa toimihenkilöhaku. Molemmat valitaan vuoden mittaiselle kaudelle. Edelleen kutsumme koolle toimikuntia yksittäisten tapahtumien tai projektien järjestämiseksi. Nämä ovat sinun mahdollisuuksia kantaa kortesi kekoon, mutta meistä on mahtavaa ihan vain törmätä sinuun ELSA Helsingin tapahtumissa!

Parhaiten pysyt kärryillä siitä mitä ELSA Helsingissä tapahtuu, kun liityt sähköpostilistallemme ja seuraat meitä sosiaalisessa mediassa!

www.facebook.com/elsahelsinki
www.twitter.com/elsahelsinki